kokoii  - PLAN ZA NJEGU

Uspješan recept za lijepu kožu i dobar izgled:
pravilna dubinska njega

Ujutro:


ČIŠĆENJE LICA  (smoothing aha fluid ili intensive foam cleanser)
Noću tijelo punom parom radi na regeneraciji. Znoj, talog i bakterije izlučuju se putem kože. Kako bismo uklonili otpadne tvari  i lice pripremili za njegu, ujutro ga treba brižno očistiti.

Peeling i čišćenje (smoothing aha fluid)
Peeling na bazi voćnih kiselina otapa lipidni film između stanica keratinocita, gornjeg sloja epiderme. Na taj se način optimalno uklanjaju odumrle epidermalne stanice. Peeling pospješuje djelovanje aktivnih tvari. On „otvara vrata“ kolagenima koji tako lakše mogu prodrijeti u epidermu. Budući da se radi o preparatu „2 u 1“, koža se prethodno ne smije čistiti,  jer bi inače došlo do prevelikog isušivanja. Preparat treba koristiti ujutro, svakog dana 4 tjedna, a nakon što se nanese pustiti da djeluje 10-15 minuta i potom ga isprati s puno vode. 

Serum  (collagen boosting serum)
Serum je osnažujući cocktail koji sadrži veliku koncentraciju aktivnih sastojaka i obnavlja kožu iznutra prema van. Ujutro i uvečer nanijeti na očišćenu kožu i pustiti da upije. Nakon toga obavezno nanijeti i kremu.

Krema za oči (sensitive eye cream)
Kreme za lice mogu sadržavati ulja koja nadražuju sluznicu oka, ako dođu u doticaj s njime. Kod krema za oči to se neće dogoditi. Stoga ih prije njege lica (ujutro i uvečer) treba nježno nanijeti vršcima prstiju na osjetljivu kožu oko očiju. VAŽNO: Nanijeti samo onoliko kreme, koliko koža može upiti. 
Krema za oči može se koristiti i za njegu usana.

Dnevna krema  (day sensation cream)
Nakon kreme za oči nanosi se dnevna krema. Ona sadrži zaštitni faktor 15 SPF i izvanredna je podloga za make up. Iz posude ju je najbolje vaditi malom spatulom. Na taj će način nepoželjne klice ostati vani, a krema će dulje trajati.


Uvečer:


Čišćenje (intensive foam cleanser)
Budući da je koža cijeli dan bila izložena štetnim utjecajima iz okoliša, te prekrivena dnevnom šminkom, navečer ju treba brižno očistiti. Tako će i aktivni sastojci bolje prodrijeti u kožu. Preparat uklanja i šminku s očiju te maskaru.

Serum (collagen boosting serum)
Nakon čišćenja treba nanijeti kolagen i  pustiti da dobro upije. Serum obavezno nanijeti na vrat i na dekolte.

Noćna krema (night repair cream)
Noću se koža regenerira i obnavljaju stanice. Stoga je jako važno koristiti posebnu kremu za noć. Najbolje ju je malom spatulom vaditi iz posudice.


SPECIJALNI PREPARATI ZA NJEGU


Maska (pure refining mask)
Jednom tjedno kožu bi trebalo „razmaziti“ maskom radi obnove stanica i regeneracije. Važno: Voditi računa o vremenu djelovanja (10 minuta) i nakon toga masku isprati s puno vode.

Specijalna krema za njegu (anti aging formula)
Ova krema sadrži poseban kompleks aktivnih tvari koji je prilagođen potrebama zahtjevne kože. Kremu ne bi trebalo koristiti prečesto, ni u kombinaciji s drugim proizvodima za njegu, jer je toliko bogata aktivnim sastojcima da ih koža u tom slučaju ne bi sve mogla apsorbirati.

Krema za ruke (velvet hand cream)
Ruke su najviše izložene raznim utjecajima, a uslijed stalnog pranja koža gubi vlažnost i elastičnost, isušuje se i izgleda ispucalo. Ruke su ogledalo za većinu žena. Krema za ruke je savršeno izbalansiran proizvod za njegu koji obnavlja kožu i odmah joj vraća elastičnost. Osim toga, krema smanjuje i staračke pjege. Važno: nekoliko puta dnevno nanijeti u tankom sloju.